Wonen en werken gaan hier hand in hand samen.

Bij de bouw van deze schitterende vrijstaande villa aan de rand van Warmenhuizen is goed nagedacht over de positionering van deze villa op het ruim 2100 m2 grote perceel. De bekende architect die de prachtige Japanse tuin rond het huis heeft ontworpen was vanaf het begin af aan betrokken bij de plannen. Het resultaat moet u beslist komen bezichtigen, want woorden schieten te kort.

 

Bij aankomst ziet u direct dat er meer dan voldoende parkeergelegenheid is op eigen terrein of in de grote garage.

De villa is gebouwd in 1989, waarbij uitsluitend gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen. Ook is het pand volledig geïsoleerd, voorzien van een alarminstallatie en rondom buitenverlichting in het dak overstek.

Kom binnen:

U komt binnen in de entree en stapt vervolgens de hal met vide, toiletruimte en trapopgang in, waar u toegang hebt tot verschillende vertrekken. Aan uw linkerhand bevindt zich een royaal kantoor met vaste kasten wand en ruimte voor meerdere werkplekken.

Rechts is het woongedeelte met allereerst een meer dan riante dubbele woonkamer. Een openhaard vormt het warme en sfeervolle middelpunt van de living. In het andere deel, dat u via dubbele deuren bereikt, kunt u zonder anderen te storen uw favoriete Tv-programma’s bekijken. Als u tenminste niet te veel wordt afgeleid door het uitzicht naar buiten! Er zijn twee schuifpuien die leiden naar respectievelijk een terras en een overkapt gedeelte van de tuin.

De luxe, in greep loos wit uitgevoerde keuken met granieten werkbladen en inbouwapparatuur bevindt zich in een royale ruimte. Deze loopt over in een halfronde eetkamer met schitterend zicht op de tuin door de raampartijen. Een plek om uitgebreid te tafelen en ook na de maaltijd te verblijven en genieten. Een mooie natuurstenen vloer verbindt de twee functies. Naast de keuken treft u een bijkeuken aan waar de wasmachine en droger een plek hebben. Hier vindt u ook een trap die naar de kelder leidt.     

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een grote multifunctionele ruimte waarmee u alle kanten op kunt. Van vergaderruimte, tot biljartkamer, van yogazaal tot klaslokaal. Dubbele bewoning is natuurlijk ook een optie. U kunt eenvoudig met de indeling spelen als u meer werkruimte wil bij uw woning of meer woonruimte wenst bij uw werk.

Op de eerste verdieping treft u, naast de overloop met vide, drie lichte slaapkamers aan. Stuk voor stuk van royale afmetingen. In één ervan zijn twee vaste kasten gecreëerd en in de grootste slaapkamer hebt u toegang tot een balkon. Hiervandaan kunt u af en toe over uw domein uitkijken. Ook zijn er twee badkamers. De eerste badkamer is ingericht met een doucheruimte, een wastafel en een toilet. In de tweede, uitgevoerd in wit met marmeren elementen, geniet u van een hoekbad met jacuzzi, een douchecabine, dubbele wastafels en een derde toilet.

We beëindigen onze verkenning binnenshuis op de royale T-vormige zolder met CV ketel en plek voor alle spullen die u niet dagelijks in gebruik hebt.

Het buitenleven:

De tuin is uniek in zijn soort en combineert het ultieme Zen gevoel met oer-Hollandse luchten. Koikarpers en Merels bedelen tegelijkertijd om aandacht. Wandelpaden leiden u langs gevarieerde beplanting, waterpartijen, bruggetjes en Japanse ornamenten. In de grote vijver met professionele filterinstallatie en waterval zwemmen de vissen sierlijk rondjes. Bij elke stap die u in deze tuin zet, is er wel een element dat u verrast. We noemen de antieke Indonesische toegangsdeur, de fraaie pagode en de Japanse lantaarn bij de vijver. Natuurlijk zijn er ook verschillende terrassen waar u ontspannen kunt genieten en uitkijken over al dit moois. 

                                                                                                                 

Tot slot:

Warmenhuizen valt onder de gemeente Schagen en is een levendig dorp met volop bedrijvigheid, een bruisend verenigingsleven en voorzieningen in de vorm van onder andere twee basisscholen en winkels. Daarnaast liggen strand en bos op fietsafstand. De Schoorlse duinen, het kunstenaarsdorp Bergen; u hebt het allemaal binnen handbereik.

Deze villa met oneindig veel mogelijkheden om wonen en werken met elkaar te combineren, denk aan een kantoor met magazijn, een huiskamer restaurant of bed en breakfast in Japanse sferen, is nu voor u in de verkoop gekomen.

Wij heten u van harte welkom!


Bekijk pand op Google Maps.