Monumentale parel

Midden in Twisk in één van de mooiste dorpen van Noord-Holland staat deze prachtige Rijks monumentale 19e -eeuwse dorpspastorie.

Een werkelijk indrukwekkende dorpspastorie (bouwjaar 1878) met aangrenzend “meidenhuis” op markante plek tegenover de kerk. De pastorie is buitengewoon smaakvol, met oog voor detail en gerestaureerd met eerste klas bouwmaterialen. (2013)

De pastorie ligt aan de Dorpsweg 120 in het lintdorp Twisk met beschermd dorpsgezicht. Via een robuuste eigen brug met fraaie poort (waarin oorspronkelijk smeedwerk uit 1878 is verwerkt) en elektrische afstandsbediening, bereikt men het perceel (1360 m²) en de entree.

Indeling

De Begane grond

Kenmerkend voor deze laat 19de -eeuwse villa is de lange brede gang die van de indrukwekkende entree met ruime vestibule tot aan de achterdeur door het huis leidt en het pand op natuurlijke wijze in tweeën deelt.

Met aan de rechterkant de prachtige living, ruim 75 m², met een ruime zitkamer, en een zonnige eetkamer uitkijkend over de tuin. Het geheel is een plaatje: fraaie eikenhouten vloeren (brede delen) over een lengte van meer dan 15 meter. De kamers hebben in lichte tinten gedecoreerde wanden, deels met 19de -eeuws design behang (William Morris) deels met oude Engelse verfsoorten (Farrow&Ball), met authentieke ornamenten gedecoreerde plafonds, prachtige natuurstenen schouwen met een originele potkachel en een grote open haard (gas/houtvuur).

Aan de linkerkant van het huis zijn twee vertrekken, de voorste kamer wordt gebruikt als ontvangstruimte, de achterste is in gebruik als studeerkamer annex kantoor/bibliotheek met handgemaakte boekenkasten tot aan het plafond.

Zoals overal in het huis, heeft ieder vertrek via kleurstellingen een eigen sfeer, terwijl tegelijkertijd door subtiele kleurschakeringen de overgang van het ene naar het andere vertrek letterlijk “ton sur ton“ verloopt. Dat geldt ook voor de “kookvertrekken“. Het betreft hier twee volledig uitgeruste keukens: een zeer hoge (4.75m) woonkeuken, met een prachtige schouw en hoge oorspronkelijke keukenkast met daarnaast een ruime “bijkeuken”, eveneens voorzien van alle gemakken. Beide keukens vormen een eenheid in kleur en sfeer, verbonden via een leuke, speelse doorgang. Dit is “cooking apart together” met de modernste apparatuur, twee volledige kookunits met absolute geruisloze afzuiginstallaties (motoren op zolder), drie ovens, magnetron, cooker, kortom alle faciliteiten en ruime eet- en kookgelegenheid voor culinaire liefhebbers.

Vanuit de woonkeuken is de doorgang naar het naastgelegen “meidenhuis” in gebruik geweest als galerie met eigen entree buitenom, openslaande tuindeuren, oorspronkelijke waterput, en bovengelegen verdieping annex logeer/hobby ruimte. De ruimte zou ook gebruikt kunnen worden als praktijkruimte of atelier of aparte woonruimte.

De elektriciteit (volledig vernieuwd) en bekabeling (audio/video en data) zijn in het gehele huis volledig weggewerkt in wanden en onder vloeren. In de zeer ruime (en volstrekt droge) kelder, is een modern datacenter, waar de databekabeling van boven en benedenverdieping (het huis is ook wireless genetwerkt), de alarmcentrale (videobewaking via 4 buitencamera’s), telefooncentrale, etc. uitkomen.

1e verdieping

Een smaakvolle en royale overloop (met de authentieke houten wanddelen uit 1878) geeft toegang tot niet minder dan 7 ruimtes: een luxueuze, zeer ruime masterbedroom (60m2) met airconditioning en open haard, een ruime en zeer luxe badkamer met alle voorzieningen, complete walk-in-dress room, een recreatieruimte thans ingericht als fitnessruimte (voorzien van airco) met grote sauna, een achter een complete spiegelwand volledig afgescheiden ruime wasruimte met opstelling voor wasmachine en droger alsmede CV-opstelling. In 2010 is de complete Cv-installatie inclusief het leidingwerk geheel vervangen.

Bijzonder ook is de logeerkamer, met originele bedstede en een romantische badkamer-en-suite voorzien van alle gemakken. Tussen de masterbedroom en de logeerkamer is de zogeheten “kluskamer”, opnieuw volledig opgeknapt, waar bijvoorbeeld een leuke speelruimte voor kinderen van te maken valt.

Via een vlizotrap in de recreatie/fitnessruimte is de hoofdzolder bereikbaar, van circa 100 m² vrij indeelbare ruimte met trap naar het platte dak.

Buitenleven

De licht glooiende voortuin met prachtige borders nodigen uit en geven de Pastorie een prachtig aangezicht. Goede parkeergelegenheid vindt u verscholen achter buxushagen, in de dubbele carport met aangrenzende berging. De op verschillende niveaus aangelegde achtertuin, met seizoenborders, kenmerkt zich door maximale privacy en volledige beschutting. Het buitenleven is hier een waar feest, kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven en ook u hebt alle ruimte om heerlijk te genieten en om vrienden te verwennen met een tuin barbecue of tuinfeest. Hier is niet alleen het dorp een buitenleven op zich, ook deze monumentale villa heeft een buiten om heerlijk te ontspannen.

Wonen en werken:

Bent u in de gelukkige omstandigheid om wonen en werken te willen combineren, dan is dit “buiten” natuurlijk een meer dan geschikte woon-werk locatie. De pastorie leent zich ook uitstekend als hoofdkantoor en ontvangst voor uw klanten los van het woongedeelte. Uniek om werk en thuis te combineren.

Dit object wordt verkocht onder de voorwaarden van gunning eigenaar.

  

Interesse gewekt? U bent van harte welkom!

 

      


Bekijk pand op Google Maps.