“GEZEGEND” WONEN! ADEMBENEMEND APPARTEMENT IN HISTORISCH GEBOUW DE SINT-JOSEPH.  GELEGEN IN HET ALKMAARSCHE NASSAUKWARTIER.

Aan de Alkmaarse singel met uitzicht op de molen van Piet en het water, ligt de onlangs tot in de puntjes verbouwde Sint Jozefkerk. Een rijksmonument welke met oog voor detail is omgebouwd in negen unieke appartementen. Het appartement welke wij in verkoop hebben gekregen is werkelijk oogverblindend. Gelegen op de begane grond, met rondom gelegen tuin en twee eigen parkeerplaatsen, is het unieke appartement een must have!  We waarschuwen u alvast! Binnenkomen is blijven verbazen, ademen blijven en genieten! Als u over de eerste verbazing heen bent, gaan we u alles vertellen over het gebouw, de historie en het appartement.

Kom Binnen:

Door de voordeur loopt u eigenlijk de geschiedenis binnen! Dit wekt al een verwachting en de entree is ook indrukwekkend. Eenmaal binnen moet u even bijkomen. Waar moet u kijken? De historisch gewelfde bogen, de prachtige pilaren en het glas in lood in de ramen, het is echt een uniek totaal. De open en zeer royale living is door de prachtige ramen en de deuren naar de tuin gezegend met een lichtinval welke tot diep in de living doordringt. De open keuken is uiteraard van alle gemakken voorzien en past heel mooi in het geheel. De wanden zijn in historische tinten gekleurd en het behang is kleurrijk met een hang naar het verleden en toch helemaal van nu! Vanuit de living heeft u toegang tot de tuin. Rondom het appartement gelegen en met 161 m2 totaal kunt u kiezen voor de ochtend en de avondzon. De tuin is rondom gelegen en kijkt aan de voorzijde uit op de singel en het park. Vanuit de living heeft u zicht op de vide van de eerste etage. En wat een prachtig geheel is het met elkaar. De oudheid vermengt met het hedendaagse maakt het uiterst plezierig en zeer fijn om te wonen.

TWEE SLAAPKAMERS EN EEN BADKAMER BEGANE GROND:

Vanuit de living loopt u naar de hal. In de hal bevindt zich een toilet, voorraadkast en een aparte ruimte voor uw wasmachine en wasdroger. Aansluitend zijn er twee slaapkamers en een badkamer aanwezig.  De slaapkamers zijn heel ruim en uiteraard ademt het de sfeer van heden en verleden met zich mee. U hoeft hier alleen uw eigen kleur aan te geven en u kunt slapen! De badkamer is voorzien van toilet, aparte douche en wastafel met dubbele kranen. De badkamer is volledig betegeld.

EERSTE ETAGE:

Dit ruime en historisch appartement kent een eerste etage. Dus los van wonen en slapen op de begane grond heeft dit royale appartement ook een etage. De prachtige vide waar een tweede woon-zitkamer is gelegen, heeft een uitzicht zowel naar beneden als naar buiten welke u zal blijven verbazen. De bouwstijl, de unieke elementen en de glas in lood ramen zijn vanaf de vide nog mooier dan ze vanaf de begane grond lijken. Tastbare historie dat is wat u vanaf de vide beleeft.  De vide heeft naast een woon-zit gedeelte, kan ook een prima werkplek zijn, ook een apart toilet en een master bedroom met eigen badkamer. Pure luxe!  Het uitzicht vanuit de master bedroom is aan de voorzijde geweldig! De singel en het park liggen aan uw voeten.

TWEE EIGEN PARKEERPLAATSTEN:

Het unieke en historische appartement beschikt over twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Wel zo makkelijk. 

BUITENLEVEN:

Meestal zit er bij appartementen een (klein) balkon. Hoe anders is het bij dit appartement. Maar liefst circa 161 m2 tuin welke rondom het appartement is gelegen behoort bij het bezit. U kunt zelf kiezen om in de opkomende zon te gaan zitten met een eerste kopje koffie of u wilt heerlijk in de schaduw genieten van de historische omgeving. Zowel vanuit de living als aan de voorzijde vanuit de slaapkamer is de tuin toegankelijk. De tuin is nog niet geheel af zodat uw eigen visie nog volop kans heeft. Dat het buitenleven een heel fijn extra is laat zich raden.

TOT SLOT:

De monumentale Sint-Josephkerk ligt dicht bij het levendige centrum van de stad. Winkels, centraal station, liggen op loopafstand. De directe omgeving is al even fraai en karaktervol als het gebouw zelf. Bent u op zoek naar iets bijzonders, levensloopbestendig, in kunnen we rustig zeggen, het meest unieke en historische gebouw van Alkmaar, dan is “gezegend” wonen uw kans.      

 

Bijzonderheden:

Rijksmonument

Bouwjaar 2022, 2023 opgeleverd

Woonoppervlakte: circa 233 m²

Inhoud: circa 991 m

Volledig geïsoleerd, vloerverwarming geheel

CV Ketel: Intergas Prestige (2022 eigendom)

Circa 161 m² tuin op het Zuiden en het Oosten gelegen 

 


Bekijk pand op Google Maps.