Sfeervolle gerenoveerde stolp met praktijkruimte, stal en garage op een royaal perceel.

 

Aan de rand van Oosthuizen, met schitterend uitzicht over de landerijen, maar toch dicht bij het centrum ligt deze prachtige stolp met garage en paardenstal.

 

Het "wow" gevoel krijgt u direct zodra u het terrein oploopt.  Wat een rust en vrijheid ervaart u hier.

 

Oprit voor tien auto’s, of het parkeren van een camper kan natuurlijk ook, ruimte genoeg op het eigen verharde terrein aan de oostzijde!

 

Het voorhuis stamt uit 1963 en de stolp is vanaf 2000 herbouwd. Het voorhuis is tevens vanaf 2000 geheel gerenoveerd. Alles is met veel liefde en oog voor detail gedaan. Door de gehele stolp is de authentieke vierkantstijl nog te bewonderen.

 

De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.

 

Een eerste indruk:

De Stolp heeft een lichte woonkamer op het zuidwesten met gashaard en handgemaakte open keuken. De prachtig ingetimmerde bibliotheek in het voorhuis is een lust voor het oog. Er zijn nu op de eerste verdieping 6 slaapkamers aanwezig en de annex op de begane grond is in 2022 opnieuw gerenoveerd, ook hier is vloerverwarming geïnstalleerd. In de annex is een mogelijkheid gecreëerd voor het creëren van een separate woonruimte. Eventueel is hier ook een ruime praktijkruimte of kantoor denkbaar, uiteraard met eigen opgang.

 

Entree, ruime hal, toilet en toegang naar de living met open keuken. Het geheel is in topstaat. De materialen zijn van hoge kwaliteit en dat geldt voor de totale woning. De ruime open keuken is natuurlijk van alle gemakken voorzien. Uiteraard is de vloer van de gehele living en keuken verwarmd en u heeft er een droomuitzicht. Juist door de vele ramen heeft u overal het landelijke gevoel. Naast de living is nog een aparte bijkeuken met uitgang naar de achtertuin. Aan de voorzijde van de woning is een apart kantoor of een aparte werkkamer beschikbaar.  Slapen op de begane grond is daar uiteraard ook mogelijk, de keuze is aan u. Zowel de living als het kantoor aan de voorzijde zijn goed afgewerkt en op het invullen van uw eigen smaak na, zo te betrekken.

De Engelse bibliotheek met kristallen kroonluchters is werkelijk schitterend ingetimmerd en lijkt meer op een herenkamer waar u, omringd door boekenkasten met geslepen glazen deuren, in alle rust kunt genieten.

Kom en verbaas u.

 

Eerste etage:

Op de eerste etage zijn maar liefst zes! slaapkamers, twee badkamers, separaat twee toiletten en een aparte ruimte voor de wasmachine en wasdroger. De toiletten en de wasruimte hebben elektrische vloerverwarming. De badkamers zijn beide natuurlijk eveneens voorzien van elektrische vloerverwarming, bad, (dubbele) wastafel en inloopdouche. Beide badkamers en alle toiletten zijn prima onderhouden.

De slaapkamers zijn net als de gehele stolp, groot!  En uiteraard allemaal in topstaat. Eigen kleur aanbrengen en slapen maar.

 

Tweede etage:

Uiteraard heeft deze stolp een volwaardige tweede etage. Hier is een hele grote kamer aanwezig die u naar eigen inzicht kunt inrichten. De etage is voorzien van dakramen. Nu is er een treinen kamer aanwezig en u kunt rustig denken aan een eigen speelkamer voor de kinderen. Daar zullen ze zeker niet tegen zijn!  Zij kunnen hier gamen, Tv kijken, chillen en meer. Ideaal! Daarnaast is er in het voorhuis ook een nog vliering aanwezig waar u kunt staan.

 

Appartement:

In de annex van de stolp is op de begane grond een mogelijkheid tot het inrichten van een appartement aanwezig. Dit gedeelte is in 2022 voorzien van vloerverwarming en alle leidingen met de mogelijkheid voor de aanleg van een badkamer en separaat toilet.

Geheel nieuw en natuurlijk heel goed te gebruiken voor eigen kinderen? Of als kangoeroe woning voor uw familie? Als woonruimte kunt u dit geheel naar eigen wens indelen!

 

Praktijk of  kantoorruimte:

Praktijk aan huis? Of een open kantoorruimte? Ook daar is de annex zeer geschikt voor. Mede omdat er zich een eigen ingang aan de oostzijde bevindt, is dit gedeelte ook fiscaal vriendelijk in te zetten!

Er kan eventueel een apart toilet gebouwd worden, ter plaatse van de ingang.

U kunt deze ruimte overigens geheel naar eigen inzicht indelen, hetzij door de aanleg van meerdere ruimten, of indien u dit wenst een open kantoortuin, die bijzonder fraai oogt.

Om uw privacy in de achtertuin te waarborgen bevinden zich in de achtermuur van uw praktijk of kantoor hooggeplaatste boogramen.

Bovendien worden het woongedeelte en het kantoorgedeelte gescheiden door de entree van het woongedeelte aan de achterzijde, met bijkeuken en cv ruimte. Dit geeft een geluidsreductie naar beide zijden, zowel voor de living als voor het kantoor. Ideaal voor de privacy van de bewoners en de rust die binnen een praktijk of kantoorruimte gewenst wordt!

 

Garage:

We noemen het dan een garage maar het is eigenlijk veel meer dan dat. Ruimte voor zeker drie auto’s en dan nog een aparte werkplaats, ruimte te over. Een garage van deze omvang is uiteraard heel plezierig.

Op de eerste verdieping van de garage is een aparte ruimte, die u eventueel als sportruimte, muziek- of hobbykamer kunt gebruiken.

Ook de paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Er is ruimte in het aparte gedeelte achter de garage voor 1 paard en 1 pony. De stalruimte is meer dan groot genoeg en de complete stalinrichting voldoet aan alle eisen. Het paard in de stalling heeft bovendien ook de mogelijkheid tot uitzicht, aan de ene zijde naar het weiland en aan de andere zijde naar de tuin, via de halve openslaande deuren! Er bevindt zich aan de oostzijde tussen stal en weiland een gedraineerde paddock, tevens de ingang vanuit de stal naar het weiland van ca. 1350 m2. Alle afrasteringen en hekken bestaan uit hardhout.

  

Buitenleven:

Buitenleven is hier buitenleven zoals het bedoeld is. Op nog geen 30 kilometer (!) van het centrum van Amsterdam ervaart u ruimte, zon, rust en eindeloos genieten! Het landelijke uitzicht is fenomenaal en u zult na een lange dag hard werken volledig ontspannen. Lange tafel in het gras, familie, kinderen en vrienden aan de tafel en samen genieten van een buitenleven waar u om te benijden bent. Avonden kijken naar het oneindige en vogels spotten die net zo vrij zijn als u. Buitenleven op z’n best.     

 

Deze prachtig onderhouden Stolp op het ruime perceel van 3.340 m2 biedt heel veel mogelijkheden. Wij nemen u graag mee zodat u dit met eigen ogen kunt ervaren en zien.

Interesse gewekt? U bent van harte welkom!

- Woonoppervlakte:  ca 433 m²

- Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte: ca 25 m²

- Externe bergruimte: ca 141 m²

- Bruto inhoud woning: ca 1620 mᵌ

- Energielabel: C   

   


Bekijk pand op Google Maps.