RUIME  VRIJSTAANDE VILLA OP EEN PERCEEL VAN MAAR LIEFST 1610 m² AAN DOORGAAND VAARWATER! Recent verduurzaamd met 16 zonnepanelen.

Bent u op zoek naar een prachtig gelegen vrijstaande villa op een ruime kavel aan open vaarwater? Dan is Wielewaal 2 in Zuid-Scharwoude uw plek.

Dan ook nog te bedenken dat u een eigen kantoor of salon aan huis kunt realiseren. Er is ook een zeer ruime garage aanwezig met mogelijkheden voor hobby’s, fietsen e.d. Kortom deze villa biedt u mogelijkheden genoeg met als grote plus, 16 zonnepanelen (nul op de meter!) en aan doorgaand vaarwater.

Gelegen in het prachtige woon- en natuurgebied het Rijk Der Duizend Eilanden. Voor diegene die het niet weten: een prachtig natuur/woongebied met uitsluitend vrijstaande villa’s aan het water. Het prachtige en unieke woongebied is eenvoudig bereikbaar vanuit Amsterdam of Alkmaar. Vanaf de A9 slechts een verkeerslicht verder! Hier komt u nog tot rust, geniet u van vogels, vissen en water. . Thuiskomen is ontspannen, trots zijn op waar u mag wonen en kinderen die dankbaar zijn dat zij zo kunnen opgroeien.

De villa is traditioneel gebouwd, steen met betonnen vloer. De bouwkwaliteit is uitstekend. Op uw eigen smaak na direct woon klaar.

Ruime oprit met ruimte voor meerdere auto’s.

Indeling van de woning

Begane grond:

Entree, ruime hal, trapopgang, toilet, en deur naar werkkamer of slaapkamer. De woonkamer met houtkachel doet gezellig aan. De openslaande deuren naar het zij-terras zorgen ervoor dat u bij de eerste zonnestralen geniet, al dan niet met een kopje koffie. Vanuit de woonkamer heeft u een uniek uitzicht op de lange en uitgestrekte tuin. De woonkamer heeft een landelijke sfeer en vanuit de woonkamer loopt u de keuken in. De keuken is net als het huis landelijk van stijl en natuurlijk zijn alle hedendaagse apparaten aanwezig. De keuken kan indien gewenst eenvoudig bij de woonkamer worden betrokken. Vanuit de keuken loopt naar de ruime bijkeuken waar u een extra vriezer en of wasmachine en wasdroger ruim kwijt kunt. De garage is ook van binnenuit bereikbaar.

Eerste verdieping:

Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers en een badkamer gelegen. Desgewenst kunt u van de praktijkruimte op de begane grond een extra slaapkamer maken. De slaapkamers zijn prima van grote en op uw eigen kleuren na direct te gebruiken. De badkamer  is voorzien van bad, aparte douche, toilet en wastafel.  De kozijnen en het schilderwerk zijn in heel goede staat.

Tweede verdieping:

Zoals de meeste villa’s in dit gebied is er een tweede verdieping welke met een vlizotrap bereikbaar is. Deze zeer ruime zolderverdieping is natuurlijk prima geschikt voor uw niet dagelijkse zaken. Meer dan genoeg opbergruimte.

Garage:

Er is een garage met een afmeting van ongeveer 7 meter lengte en 4 meter breed. Vanuit het huis bereikbaar en goed anders te gebruiken dan het stallen van een auto! Deze binnenruimte is inmiddels bij vele villa’s omgetoverd tot een functionelere binnen ruimte zoals, game room voor de kinderen. Ideaal!

Buitenleven:

Hier raakt u niet uitgekeken! Rondom water een. En echt eiland waar natuur en genieten hand in hand gaan. Een wandeling in eigen tuin? Hier kan het. Toch is de tuin ook onderhoudsvriendelijk en goed aangelegd. Meerdere terrassen en drie aanlegsteigers zodat er genoeg mogelijkheden zijn voor het aanleggen van een eigen boot! In het achtergedeelte van de tuin zijn de schoeiing en aanlegsteigers in 2021  vernieuwd. Buitenleven is hier zelf tot rust komen, vrienden ontvangen aan een lange tafel, avonden genieten in de zon en kinderen waar de lach op het gezicht blijft! Varen, vissen, schaatsen? Het kan vanuit eigen tuin! Buitenleven is zonder overdrijven, een feest!

Tot Slot:

Deze vrijstaande villa staat aan de rand van het dorp. Alle voorzieningen zijn op de fiets goed bereikbaar. (Sport) verenigingen, scholen, winkels, geen auto nodig. Het treinstation van Heerhugowaard is op de fiets in 15 minuten bereikbaar en met de auto op slechts 10 minuten afstand. Alkmaar en Amsterdam zijn mede door de goede verbindingen op slechts 15 minuten en hoogstens 40 minuten bereikbaar. Wonen in de vrije natuur, waar het dorpse gevoel nog nadrukkelijk aanwezig is. Waar het verenigingsleven volop bloeit. Dat is wat deze omgeving en villa u allemaal te bieden heeft.

Interesse gewekt? U bent van harte welkom!

 

Kenmerken van de woning:

·        Prachtige duurzaam en traditioneel gebouwde villa op een perceel van 1610 m².

·        Woonoppervlakte: ca 173 m², Overige inpandige ruimte: ca 41 m², Inhoud: ca 759 m  

·        Houtkachel

·        Grote garage

·        16 zonnepanelen 2020. Nu nul op de meter!

·        Schitterende tuin aan doorgaand vaarwater

·        Woning goed naar eigen wensen in te richten

·        Gelegen in het Rijk der Duizend Eilanden

·        Winkels, scholen en OV-verbindingen op korte afstand

·        Uitvalswegen goed bereikbaar

·        Energielabel: C. LABEL EXCLUSIEF ZONNEPANELEN OPGENOMEN!

·        Volledige eigendom

 

 


Bekijk pand op Google Maps.