EEN PAND MET HISTORIE EN TOEKOMST! EN EEN EXTRA NIEUW WOONHUIS OP EIGEN TERREIN.

Een van de voormalige monumentale villa’s Duin en Bosch gebouwd tussen 1907-1909 is nu bij ons in de verkoop gekomen. Bijzonder ook, dat er op het perceel een zo goed als energieneutraal woonhuis is bijgebouwd voorzien van warmtepomp. Dat betekent uiteraard dat u op het mooie en bosgroene perceel (1525 m²) met meerdere gezinnen, kinderen, ouders, schoonouders kunt wonen.

De statige en goed onderhouden villa is een absolute Eyecatcher. Statig vanwege de bouwstijl, modern waar het moet en rondom voorzien van een prachtige tuin. Deze monumentale villa ligt ook nog eens op fietsafstand van het strand van Castricum aan zee. Ook de duinen en bossen zijn op fietsafstand en u kunt vanuit de villa prachtige duinwandelingen maken. Uiteraard heeft u meer dan genoeg parkeerplekken op eigen terrein welke is afgesloten met een elektrisch hek.

De hoofdvilla gebouwd in de stijl van het Rationalisme, door architect F.W.M. Poggenbeek, is een van de zes door deze architect gebouwde villa’s.  De villa is in uitstekende conditie en heeft rondom al voor 80% nieuw monumentenglas. Qua isolatie gelijk aan HR++ glas. De villa heeft een handgemaakte houten keuken met verwarmde stenen vloer welke geheel vernieuwd is met oude tegels. Het geheel is van nu, met een hang naar het verleden. Het grote elektrische AGA-fornuis is constant aan en is een blikvanger in de leef keuken. Het heeft standaard vier ovens, door de aanbouw van een extra module zelfs zes in totaal! Een AGA-fornuis is een lust om uitgebreid op te koken.

Entree

Laten we beginnen bij de entree, de statige entree met hoge plafonds en authentieke vloer is een entree zoals je dat voorstelt bij dit soort villa’s. De hang naar het verleden, het prachtige behang, de kleuren van het houtwerk, het is echt een lust voor het oog. Dan staan we pas aan het begin. Stelt u zich maar voor dat de hele villa en de rondgang erin, een groot feest is. Laat staan om erin te mogen wonen!  Na binnenkomst lopen we door en is er rechts een studeer/werkkamer aan de voorzijde van de villa, aan de linkerzijde de eerste van twee woonkamers met de originele serre.

Kijk op de foto s naar de trapopgang, en stelt u zich voor daar in de ochtend vanaf te lopen. Het is jaloersmakend mooi gedaan. De beide woonkamers met massief eiken brede planken zijn uiteraard van een open haard voorzien. In totaal heeft de villa drie openhaarden! De woonkamers zijn met elkaar verbonden door en-suite schuifdeuren. U kunt kiezen een grotere ruimte of aparte kamers. Uiteraard zijn de woonkamers in topstaat en op uw eigen smaak na direct te betrekken. Vanuit de woonkamer heeft u zicht op de oase aan groen in de tuin. Vanuit de woonkamers loopt u naar de eerdergenoemde woon/leef keuken met glazen pui vanwaar u ook op de tuin kijkt.  De stalen pui met glas tot aan de grond past heel mooi in het monumentale pand. De hand gemaakte keuken is uiteraard van alle gemakken en hedendaagse apparaten voorzien. Ook staat er in de keuken een houtkachel. Deze houtkachel is er niet alleen voor de warmte, ook is het natuurlijk heel gezellig wanneer de hout gestookte kachel aanstaat. Achter de leef keuken is de bijkeuken en een aparte deur naar buiten, We weten bijna zeker dat dit eigenlijk de veel gebruikte entree zal zijn. Leven in een dorp is binnenkomen door het dorp! De voordeur is voor stadse gasten.

Eerste etage:

We lopen via de prachtige houten trap naar de eerste etage. Op de eerste etage zijn twee grote slaapkamers en een moderne badkamer aanwezig. Ook een apart toilet en een toegang naar het balkon is op deze etage. De slaapkamers zijn “ouderwets” groot. De grootste slaapkamer is bovendien weer voorzien van een openhaard! De slaapkamers hebben genoeg ruimte voor eigen kasten ook naast de aanwezige inbouwkasten. De badkamer met vloerverwarming is een hang naar het verleden in een modern jasje. Het prachtige stand alone bad is er een om met moeite uit te komen. De badkamer is verder voorzien van een wastafel en aparte douche. Het toilet bevindt zich los in de hal. De gehele eerste etage met het behang en de smaakvolle kleuren is een eerbetoon aan de villa. Uiteraard kunt u het maken naar uw smaak en kleuren.

Tweede etage:

De stijlvolle trap brengt ons naar de tweede etage. Op deze etage zijn nog eens drie slaapkamers en de tweede badkamer aanwezig. We zullen niet te veel in herhaling vallen, je moet deze villa tenslotte met eigen ogen komen bewonderen, ook deze etage is koffers mee en slapen. De badkamer heeft een douche, toilet en wastafel. Meer dan genoeg.  Ook zijn er vaste kasten in de slaapkamers en overloop voor uw kleding of handdoeken bijvoorbeeld.

Tweede woonhuis:

Inderdaad, een tweede volledig ingericht en apart staand woonhuis. Dit nieuwgebouwde woonhuis 2019. Is zo goed als energie neutraal door de aanwezige warmtepomp (aardwarmte) en de zeer goede isolatie. Dit tweede woonhuis is zo te betrekken voor eigen gebruik. Of voor een B&B. Heeft u het idee om kinderen apart te laten wonen, of als zij verder weg wonen om hen als ze op visite zijn daar te ontvangen? Zij komen heel graag. Duin en zee, strand en bossen. Er ontstaat direct het vakantiegevoel. De vrijstaande woning welke vloer verwarmd is, heeft een woonkamer ook met een aparte houtkachel, open moderne keuken met alle hedendaagse apparaten. Op de eerste verdieping zijn twee ruime slaapkamers met ieder een eigen badkamer gelegen. Ook deze tweede woning is zeer stijlvol en past heel goed bij de monumentale villa.

GARAGE: 

Aan de tweede woning is een heel ruime, zeker voor twee auto’s geschikte garage met kelder. De garage is vloer verwarmd en heeft openslaande deuren.

Buitenleven:

En wat voor buitenleven! Niet alleen de rondom gelegen bostuin met apart tuinhuis. De villa staat op een perceel van maar liefst 1525 m². Er zijn meerdere terrassen, u kunt kiezen voor de volle zon of zich juist terugtrekken in de schaduw van de bomen. Bomen, waarvan sommige al 100 jaar oud zijn!  Een buitenleven welke jaloersmakend is. Stel u voor, een grote tafel in het groen, zitten met kinderen, familie of vrienden en lekker lang genieten met elkaar. Zet geen muziek aan, de natuur verzorgt de muziek! Genieten dat is het buitenleven hier, ogen dicht, de vogels heten u welkom en de tuin heeft alles om buiten te zijn. Niet alleen in de tuin, pak de fiets. Rijd naar het strand, waai uit of neem een mand met lekkers mee voor een zomerse dag. Zo vanuit eigen tuin! Het buitenleven is hier in een woord. Genieten met een grote G.

 

Tot slot:

We kunnen u niet genoeg vertellen over deze prachtige en statige villa met als groot voordeel dubbele bewoning!  Wij nodigen u van harte uit om deze beleving met ons te delen en uzelf in staat te stellen het te beoordelen. Het is zeker een voorrecht als u hier woont en de villa en de woonomgeving zal u niets dan plezier brengen.   Dat u mogelijk ook nog de tweede woning gaat benutten voor kinderen, ouders, schoonouders of vrienden is een enorm voordeel. De villa ligt op loop of fietsafstand van winkels, (sport) verenigingen, treinstation. Ook Amsterdam is slechts 25 auto minuten weg. Kortom. Zee, duinen, bos, om de hoek en de grote stad Amsterdam per trein en auto binnen een half uur bereikbaar!

 

Interesse gewekt? U bent van harte welkom!


Bekijk pand op Google Maps.